uw mobiliteit onze zorg

Zorgboerderij

Samen op zoek gaan naar de kwaliteiten van de mensen en van daaruit gaan werken. Om onze boerderij in het buitengebied van Haarle ligt vier hectare grond. Naast de weilanden waar de dieren op grazen, een grote moestuin hebben we ook een kampeerveld en boerderijkamers.

In onze werkplaats worden aangepaste vervoersmiddelen voor mensen met mogelijkheden op maat gemaakt. We zeggen altijd: ‘beperkingen vervangen door mogelijkheden’. Wij vinden dat alle mensen kwaliteiten en mogelijkheden hebben. 

Wij bieden ondersteuning en begeleiding op het gebied van:

  • Dagbesteding
  • Sport en vrije tijd
  • Leren en werken
  • ADL (AlleDaagse Levensbehoeften)
  • Aangepaste trainingen (individueel en/of in groepsverband)

 

Stichting USVA:

  • heeft tijd en aandacht voor de deelnemer
  • werkt via korte en directe lijnen met alle betrokkenen rondom een deelnemer
  • werkt met een vaste groep medewerkers
  • staat open voor kennismakingsgesprek en zo nodig een meeloopmiddag
  • maakt samen met een persoon een plan waarin alle afspraken worden genoteerd


In onze boerderij hebben wij mogelijkheden om te rusten. Naast een grote moestuin hebben we ook de beschikking over een rolstoeltoegankelijke kweekkas en kweekbakken. Van de groenten maken wij in allerlei gerechten en lekkernijen. We hebben onder andere al diverse soorten soepen, compotes en geleien gemaakt.

In één van onze werkplaatsen restaureren wij allerlei voertuigen, waaronder oude landbouwmachines en materialen, maar ook preventief en goed onderhoud van het wagenpark. Wij restaureren onder andere oude tractoren en auto’s. Daarnaast krijgen afgeschreven vervoersmiddelen bij ons weer een nieuwe bestemming. 

We beschikken sinds 2015 over een ruime houtwerkplaats waarin we naast onderhouds- en opbouwwerkzaamheden ook allerlei producten realiseren, waaronder gevelborden, hekwerken en diverse plantenbakken.

Bij onze boerderij grazen een aantal dieren, waaronder pony’s, geiten en schapen. In een grote ren scharrelen diverse kippen en een haan. Basta, een zwarte zachtaardige labrador, zorgt ervoor dat iedereen een warm welkom krijgt als hij/zij bij ons op het terrein komt.

Wekelijks bewegen wij ook met een groepje mensen in de omgeving van Haarle. Dit doen wij ook op individuele basis. Dit stemmen wij af op de mogelijkheden van de mensen.

Zoals u kunt lezen en zien, bieden wij een breed scala aan activiteiten en werkzaamheden. We gaan samen met de mensen op zoek naar hun kwaliteiten en interesses. Dit is de basis van waaruit we aan het werk gaan.

 

Stichting USVA is aangesloten bij Klachtenportaal Zorg.