USVA Versnellingen en bedieningen aanpassingen
USVA Versnellingen en bedieningen aanpassingen

Versnellingen en bedieningen

Zo optimaal mogelijk schakelen
Gripshift of tuimelschakelaar
Elektrische schakeling
Bedienen met je voeten

Versnellingen en bedieningen

Om zo optimaal mogelijk te fietsen schakel je regelmatig naar een lichtere of zwaardere versnelling. Daar zijn verschillende opties voor. Welke het beste bij jou passen, bekijken wij tijdens een inmeting. Een paar voorbeelden zijn hieronder meegenomen.

Gripshift: schakelen via je stuur

Met een gripshift maak je een draaibeweging op het stuur om naar een andere versnelling te schakelen.

Tuimelschakelaar: schakelen via je vingers

De tuimelschakelaar schakelt door middel van het indrukken van hendels, ook wel duim- en vingerschakeling. De hendels worden op maat gemaakt (meestal verlengen wij deze), zodat je minder kracht hoeft te zetten om in een andere versnelling te komen.

Elektrische schakeling: schakelen via een knopje

De elektrische schakeling bedien je door middel van een elektrische schakelknopje met een lichte toets.

Versnellingen bedienen met je voeten

Veel van onze fietsen zijn driewielfietsen voor mensen die geen armen hebben, en/of geen functie hebben in hun armen. Voor de veiligheid en betrouwbaarheid kan een schakelsysteem worden gebruikt, die je bedient met de voeten. De voetbediening wordt voorop de fiets gemonteerd. Door met je voet het verlengstuk van de shifter in te drukken schakel je naar een lichtere of zwaardere versnelling.

wave-image

Meer weten over schakel aanpassingen?

Heb je een vraag over deze aanpassing of wil je een fiets uitproberen? Kom langs voor een fietsbeleving! Zo krijg je de beste indruk om te beslissen of het bij je past.