Financiën fiets
Financiën fiets

Financiering fiets

Verschillende vergoedingsmogelijkheden
Via de Gemeente
Verzekeringsmaatschappij
Goede doelen en (regionale) fondsen
Aftrekpost belastingdienst

Financiering fiets

Er zijn verschillende mogelijkheden om je voorziening vergoedt te krijgen. Daarnaast kun je er natuurlijk ook voor kiezen om hem zelf aan te schaffen.

Via de Gemeente

De aanvraag kun je doen bij de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) van je gemeente. De Wmo is erop gericht dat iedereen met een aandoening of beperking zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen en mee kan doen in de maatschappij.

Na je aanvraag neemt een adviseur van de gemeente contact met je op. Tijdens een keukentafelgesprek bespreekt de gemeente welke mobiliteitshulpvraag je hebt. Bij een akkoord van de gemeente kun je ook kiezen voor een persoonsgebonden budget.

Tussenleverancier

Veel gemeenten werken samen met een tussenleverancier op het gebied van zorg- revalidatie en zorghulpmiddelen. Als de gemeente een hulpmiddel indiceert gaat de tussenleverancier samen met jou op zoek naar de meest adequate en goedkope mobiliteitsoplossing. Veel aangeboden mobiliteitsvoorzieningen zijn niet altijd adequaat, door maatwerk te leveren, kunnen wij dit vaak wel realiseren.

Verzekeringsmaatschappij

Als je beperking is ontstaan door een ongeval kun je een beroep doen op een mobiliteitsvoorziening. Dit heet letselschade.

Fondsen

Wij zijn lid van Uniek Sporten. Uniek Sporten hulpmiddelen is opgericht met het doel mensen met een beperking in staat te stellen om een op maat gemaakt sporthulpmiddel aan te schaffen teineinde structureel sporten en bewegen te bevorderen.

Zelf aanschaffen

Je kunt de voorziening ook zelf aanschaffen. Afhankelijk van je persoonlijke situatie kun je eventueel gebruik maken van een bijzondere ziektekosten, als aftrekpost bij de belastingdienst.

Overige mogelijkheden

Soms zijn er mogelijkheden bij een bedrijfsvereniging. Heb je hier vragen over of wil je weten welke oplossing het beste bij je situatie past? Neem contact met ons op.

wave-image

Stel een vraag over de financiering van een fiets

Er zijn verschillende mogelijkheden om je voorziening vergoedt te krijgen. Stel een vraag over de mogelijkheden.