Houtwerkplaats USVA
Houtwerkplaats USVA

Houtwerkplaats

Onze houtwerkplaats
Ruimte voor eigen initiatieven
Ervaren begeleiders
Interessante projecten

Houtwerkplaats

In onze houtwerkplaats help je mee bij het maken van o.a. oppottafels, tuinbanken, plantenbakken en freeswerkzaamheden. Maar ook koolmeeskastje tegen processierupsen, boekenkasten, leuke houtvormen, enz. Heb jezelf een goed idee? Dan bekijken we de mogelijkheden en werken we deze samen uit.

We zijn een kleinschalige leer- werk en zorgboerderij. Dit zorgt voor een ongedwongen, huiselijke en informele sfeer. Echt tijd en aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk, dus ook ruimte om met eigen initiatieven aan het werk te gaan. Wij geloven dat dit motiveert om jezelf verder te ontwikkelen. Naast eigen wensen maken wij ook houtproducten op maat.

Wie kan werken in de werkplaats?

Eigenlijk kan iedereen die iets met hout wil doen in de houtwerkplaats aan de slag. Samen nemen we je wensen door en onderzoeken wij wat bij je past. Samen met een begeleider of vrijwilliger ga je vervolgens een houtproduct maken. Zo kun je het beste ervaren of het wat is en wij kunnen een goede inschatting maken van wat je al kunt en wat je nog kunt leren.

Wie begeleidt je?

Je wordt begeleid door een begeleider of vrijwilliger met ervaring in houtbewerking. Op dit moment kan dat op de donderdag en vrijdag. Wij hopen in de toekomst dit ook de maandag en dinsdag te kunnen aanbieden. 

Samenwerking met FrankMaakt

Soms voeren wij projecten uit met FrankMaakt. FrankMaakt is een eenmanszaak gericht op duurzame maatwerk producten. Dit geeft unieke kansen om met een specialist aan de slag te gaan en samen mooie dingen te maken. Frank heeft zijn werkplaats grenzend aan onze houtwerkplaats. Hij ondersteunt met technische kennis, uitwerkingen van technische tekeningen en begeleiding in het aanleren van product eigenschappen, houttechnieken en uitvoering van het maatwerk product.

wave-image

Meewerken in de houtwerkplaats?

Wil je meewerken in de houtwerkplaats of wil je eens dag meelopen? Samen nemen we je wensen door en onderzoeken wij wat bij je past.