USVA Maatwerk fietsen
USVA Maatwerk fietsen

Maatwerk fietsen

Kijken naar de mogelijkheden
Elke fiets is maatwerk
Volledig voor jou ontworpen
Samen kijken naar wat je wel kan

Volledig voor jou ontworpen fiets

Al 30 jaar helpen we mensen die niet meer mobiel zijn, weer mobiel te worden. Dit doen we met innovatieve maatwerk voorzieningen. We geloven dat iedereen kan fietsen, met welke beperking dan ook. Als je maar kijkt naar de mogelijkheden! Dit betekent dan ook dat bij ons elke fiets maatwerk is en volledig voor jou ontworpen. Samen kijken we wat je nog wel kan.

Maatwerk fietsen

We werken vanuit een aantal basismodellen: de comfort driewielligfiets, comfort zitfiets, comfort zitfiets lage instap en de Glider (race) fiets. Vanuit die basis kijken we wat er aangepast moet worden voor jouw specifieke situatie. Is de basis niet geschikt? Geen probleem. Het komt ook voor dat wij een compleet maatwerk aangepaste fiets ontwikkelen. Een voorbeeld is de kantelbike fiets of een fiets voor mensen met dwerggroei.

Hoe gaan we te werk?

In een vrijblijvende afspraak nemen we ruimschoots de tijd om je wensen door te nemen. Daarbij bespreken we de voor- en nadelen van verschillende type fietsen en kun je vast voelen en beleven wat die mogelijkheden zijn. Na deze afspraak heb je een concreet beeld over wat je mogelijkheden zijn en welke kansen we zien om je te laten bewegen.

Prototype

Wanneer noodzakelijk realiseren we eerst een prototype. Na het realiseren van een prototype ga je de fiets nogmaals testen en fietservaring op te doen. Wat is goed? Wat moet anders? Waar loop je nog tegenaan? Alleen zo vinden we de optimale fietsafstellingen en aanpassingen voor jouw situatie. Soms heb je tijd nodig om (eventueel met deskundige begeleiding) bewegingen te gaan oefenen. Ook daarin adviseren we onze klanten.

USVA Kantelbike, een fiets die je met je benen bedient

Wat is een kantelbike? Het is een driewielligfiets die je volledig bedient zonder hand- en/of armfunctie.
Vanuit de liggende houding van een driewielligfiets bedien je alles met je voet(en).

Zo regel je met voeten onder andere de basiszaken, zoals de remmen en de versnellingen. Voor het sturen gebruik je je lichaam. Hoe? Vanuit je romp beweeg je naar links of rechts om die richting op te gaan.

Alle extra opties worden zo aangepast, dat deze ook bedienbaar zijn met de ledematen en lichaamsdelen die je wel kunt gebruiken.

USVA Handbike

Een handbike is in het Nederlands vertaald een handfiets. Het is een fiets die wordt voortgedreven door een hand aangedreven cranksysteem.

Je hebt in de basis twee soorten handbikes:

  • een handbike die je vastkoppelt aan je rolstoel
  • een vastframe handbike

Fiets voor kleine mensen

Dit zijn maatwerk fietsen voor volwassenen of kinderen die (veel) korter zijn dan gemiddelde mensen. In de afgelopen jaren hebben we meerdere van dit soort fietsen mogen ontwikkelen.

Soms wordt het basisframe van de USVA comfort zo aanpast dat deze toegankelijk wordt. Daarbij wordt veen opstapmogelijkheid toegevoegd van de grond op het zadel. De afstand tussen het zitvlak en de trappers wordt nauwkeurig ingemeten en geoefend. De cranks met de trapper worden op maat gemaakt en krijgen een kleine draaicirkel. De zitting wordt een op maat geplakte jouta-zitting.

USVA Laarbike

Recentelijk is deze fiets in zijn geheel her ontwikkelt, de ‘Laarbike’’. De ervaringen van onze klanten zijn gebundeld met als resultaat een optimale basis. Hoe zo’n proces verloopt? Na de 3D tekeningen worden alle onderdelen gesneden, gelast en opgebouwd tot een prototype. Met het prototype ga je voelen. Vervolgens worden de afstelleningen verfijnd en daarna wordt het frame definitief afgelast en geassembleerd.

USVA Trekker, een derde wiel aan je rolstoel

Wat is een USVA trekker? Dit is een elektrische aankoppelstuk. Eigenlijk een derde wiel die je aan de rolstoel vastkoppelt. Je drijft het aan door middel van een gashandel en een elektromotorondersteuning die op de aankoppelfiets is gemonteerd. De accu kan worden gemonteerd onder de rolstoel of op het aankoppeldeel.

Welke voordelen heeft een USVA trekker:

  • Het heeft een korte draaicirkel
  • Makkelijk los te koppelen en mee te nemen
  • Je gebruikt een gashandel of druk-knop om hem aan te drijven
  • Eenvoudig in gebruik in alle dagelijkse omstandigheden
  • De accu heeft een minimale actieradius van 35 kilometer
USVA Trekker
wave-image

Meer weten over een maatwerk fiets?

Heb een vraag over een maatwerk fiets, een aanpassing of wil je een fiets uitproberen? Kom langs voor een fietsbeleving! Zo krijg je de beste indruk om te beslissen of het bij je past.