Rem aanpassingen
Rem aanpassingen

Rem aanpassingen

Goed hanteerbaar veilig remmen
Schijfremmen
Hydraulische remmen
Stuurrem
Remgreep aanpassing

Rem aanpassingen

Veilig en goede remmen is natuurlijk essentieel bij fietsen. Door diverse redenen is dat niet altijd mogelijk op een standaard manier. Gelukkig zijn er veel oplossingen. Welke veilige optie voor jou het beste is, bekijken we tijdens een inmeting.

Schijfremmen: remmen door te knijpen

Schijfremmen: een veilige en betrouwbare manier van remmen. Door de remgreep in te knijpen remt je fiets. Mocht je maar in één hand knijpfunctie hebben dan wordt er meestal gekozen voor een dubbele remgreep, oftewel met één remgreep bedien je twee remmen.

Hydraulische remmen: oplossing bij minder kracht

Sinds enkele jaren werken we steeds vaker met hydraulische remmen. Deze remmen werken op olie. Het voordeel hiervan is dat de bediening lichter is. Dus ook bij sterk verminderde kracht in je handen kun je op deze manier veilig en betrouwbaar remmen.

Stuurrem: oplossing bij spierziekten

Een stuurrem remt als je het stuur naar voren duwt. De manier van remmen sluit goed aan bij uiteenlopende spierziekten of mensen zonder handfunctie. Er zijn meerdere spierziekten met een progressief ziektebeeld. Wat betekent dat de spierfuncties in de ledematen verslechteren en steeds minder functie krijgen. Deze manier van remmen zorgt dat je ook op de langere termijn de remmen kan blijven bedienen.

Remgreep aanpassingen

Alleen een remfunctie is niet altijd voldoende, soms moet ook de remgreep worden aangepast. Het komt regelmatig voor dat we een remhandel verlengen of in een andere stand monteren.

Soms is het ook nodig dat de hand ondersteunt wordt met een extra greep waarop de onderarm kan rusten. Op deze manier is het wel mogelijk om de hand de remfunctie te laten bedienen. Dit is een veelgebruikte oplossing bij reumatische aandoeningen of mensen met spasmes waarbij de handen en vingers niet altijd een normale stand hebben.

Terugtraprem

Ook een terugtrapremsysteem via de pedalen behoort tot de mogelijkheden. Dit wordt bijvoorbeeld toegepast wanneer bediening vanuit de handen niet mogelijk is. Als remsysteem gebruiken wij een bekabelde terugtraprem.

Bekabelde terugtraprem
wave-image

Meer weten over rem aanpassingen?

Heb je een vraag over deze maatwerk mogelijkheden of wil je een fiets uitproberen? Kom langs voor een fietsbeleving! Zo krijg je de beste indruk om te beslissen of het bij je past.