USVA Bikes over ons
USVA Bikes over ons

Over ons

Wie wij zijn?
Dagbesteding en begeleiding op maat
Innovatieve maatwerk voorzieningen
USVA familie met 12 collega’s en 25 deelnemers
30 jaar ervaring met, door en voor mensen

USVA in het kort

Al 30 jaar bieden wij innovatieve maatwerk voorzieningen, dagbesteding, begeleiding op maat, trainingen en fietsvakanties. Ons doel? Zorgen dat mensen met een beperking mobiel worden, zowel fysiek als mentaal. Bij ons sta jij centraal. Samen zoeken we naar je mogelijkheden. Bij de dagbesteding zijn dit activiteiten op gebied van hout- en metaalbewerking of dierverzorging.

Onze maatwerk fietsen geven mensen mobiliteit en dus onafhankelijkheid. Wij geloven dat iedereen kan fietsen, met welke beperking dan ook. Hoe? Door te focussen op wat je wel kan. Samen met onze (gehandicapte) medewerkers ontwikkelen we driewielfietsen, ligfietsen, handbikes en vierwielfietsen.

Ons verhaal

In 1992 is USVA ontstaan uit een persoonlijke ‘nood’. Nadat Jacquelien Westhof de strijd met kanker overleefde kreeg ze weer een toekomstperspectief. Haar grote wens was om weer mobiel te zijn. Haar partner Willem Kamps ontwikkelde daarom een revalidatievoorziening. De eerste Comfort driewiel ligfiets was daarmee een feit. Vandaag de dag zijn er diverse basismodellen, die allemaal op maat worden aangepast, onderhouden en doorontwikkeld aan de hand van de behoefte van onze klanten.

In bijna 30 jaar is USVA uitgegroeid tot een bedrijf met een aanverwante stichting waarin het denken vanuit de mogelijkheden van mensen centraal staat. Allemaal met, door en voor mensen.

Wat betekent USVA eigenlijk?

Dat is één van de meest gestelde vragen. Je spreekt het uit als: OESWA. Het is een Finse benaming voor een natuurverschijnsel: laaghangende, scherp afgebakende mist. Dat is wat wij willen: licht brengen in de duisternis en helderheid in de mist.

Keurmerk Kwaliteit Laat Je Zien!

Kwaliteit Laat Je Zien is hét keurmerk voor zorgboerderijen. Het keurmerk bestaat sinds 2002 en is het branchekeurmerk van de Federatie Landbouw en Zorg. Het is voor, en mede door, zorgboeren ontwikkeld en helpt zorgboeren op een laagdrempelige manier om aan wet- en regelgeving te voldoen. Het keurmerk biedt zorgboeren de ruimte om hun unieke waarden en kwaliteiten te laten zien aan de wereld om hen heen.

Het keurmerk is uniek in de gelijkwaardige benadering van alle cliënten op de zorgboerderij met hun verschillende (wettelijke en financiële) achtergronden. Er is bijvoorbeeld één klachtenregeling die voor alle cliënten geldt en er wordt overal op dezelfde wijze getoetst. De zorgboeren maken door middel van het kwaliteitssysteem zichtbaar welke begeleiding en zorg ze bieden, aan wie en door wie.

Het keurmerk Kwaliteit Laat Je Zien staat voor:

  • het belang van de deelnemers staat voorop.
  • het versterken kwaliteitsbewustzijn door continu te werken aan blijven kijken, leren, ontwikkelen en verbeteren.
  • alle deelnemers op de zorgboerderij worden gelijkwaardig benaderd en hebben gelijkwaardige rechten.
  • continuïteit en veiligheid.

Stichitng USVA is door het Kwaliteitsbureau Landbouw en Zorg is getoetst en goedgekeurd volgens de normen vastgesteld
door de Federatie Landbouw en Zorg Nederland en vastgelegd in het certificeringschema

Bekijk het certificaat

wave-image

Stel ons een vraag

Wil je meer weten over USVA of over onze maatwerk fietsen of dagbesteding? Neem contact met ons op.