USVA zitting en leuning aanpassingen
USVA zitting en leuning aanpassingen

Zitting en leuning aanpassingen

Optimale zit- en bewegingshouding
Lumbaalzitting
Zijsteunen
Zitschuim
Netzitting
Ondersteuning nek- en hoofd

Zitting en leuning aanpassingen

Op onze driewielligfietsen werken we zoveel mogelijk vanuit een lumbaalzitting. Ook daarin zijn uiteenlopende maatwerkoplossingen voor de optimale zit- en bewegingshouding.

Lumbaalzitting voor een optimale zithouding

Lumbaalzitting is een zitschaal met ondersteuning van je lage onderrug, oftewel in medische termen ‘het lumbaal’. De zitschaal geeft ondersteuning tot net onder je nek. Met deze zitting zit je het meest stabiel en ontspannen op de fiets. Wat natuurlijk ten goede komt van je fietsbeweging en je beleving.

Zijsteunen als oplossing bij verlamming of epilepsie

Voor sommige mensen is het fijn om zijsteunen aan de zitting te monteren. Dit voorkomt het opzij zakken bij bijvoorbeeld een verlamming. Dit geldt ook voor mensen, die bekend zijn met epileptische insulten en daarbij buiten bewustzijn kunnen raken. De lumbaalzitting is ook beschikbaar met breder zitvlak.

Zitschuim voor het voorkomen van drukplekken

Bij een lumbaalzitting is het mogelijk om de zitting te bekleden met zitschuim van ongeveer 5 centimeter. Hierdoor vormt het mee met je lichaam en worden drukpunten/plekken voorkomen. Voor de gevoelige lichaamsplekken is het mogelijk om extra aanpassingen met het schuim en/of ander toepasbaar materiaal toe te voegen.

Ondersteuning nek en hoofd

Zit- en leuningaanpassingen worden toegepast ter ondersteuning en/of signaleringswerken voor je nek en hoofd.

Rechtop zitten

Er zijn mensen waarbij een rechter opzittende houding beter van toepassing is. Bekijk hiervoor Comfort Z Zitfiets.

wave-image

Meer weten over zitting of leuning aanpassingen?

Heb je een vraag over deze aanpassing of wil je een fiets uitproberen? Samen nemen we de tijd om de juiste afstellingen te vinden. Zo krijg je de beste fietsbeleving om te beslissen of het bij je past.