uw mobiliteit onze zorg

USVA Jubileumdag verslag (2017)

USVA Jubileum dag,
25 jaar mobiliteit oplossingen op maat!
Zaterdag 24 juni 2017

Dit wilden wij niet onopgemerkt voorbij laten gaan, want 25 jaar is natuurlijk niets niks.

Wat begon met één driewielligfiets, is uitgegroeid tot ruim 2350 maatwerk mobiliteitsoplossingen. Wat begon in een klein houtenschuurtje in Heino, is nu een locatie twee grote voormalige kippenschuren in het buitengebied van Hellendoorn. Het zijn allang niet meer alleen maatwerk oplossingen op het gebied van mobiliteit, het is zoveel diverser en breder, wat blijvend is, is het ‘maatwerk’ op een persoon, op een mens! Want ieder mens is anders en uniek.


‘USVA Groen’ is de kleur die je terugvindt in ons hele bedrijf en stichting; briefpapier, onze groene folder en de kleur van de bedrijfsbussen. Tijdens de OPENdag konden de bezoekers daarom een ‘groene draad’ volgen, bij het volgen van dit touw werd je rondgeleid door alle werkplaatsen, over het terrein, door onze kweekkas om te eindigen onze een sfeervolle tent op ons kampeerterrein: ‘de USVA Herberg’. Hier stonden voor alle bezoekers eigen gemaakte taartjes en koeken klaar, allemaal gebakken door mensen die ons een ‘warm hart’ toe dragen: van een overheerlijke witte chocolade taart tot en met de ‘beroemde plaatkoeken’ van Bertha Luimes.
Er volgden heel veel mensen de groene lijn, maar liefst tussen de 500 en 600 mensen. Ze kwamen van ‘heinde en ver’, zoals de spreektaal hier in Overijssel zo mooi omschrijft. Van boven Groningen tot en met Leidschendam, vanuit Limburg tot en met Tilburg.
Overweldigend is het enige goede woord wat ik hiervoor kan vinden! Bijzonder om te horen wat de ervaringen zijn van onze klanten, hoe USVA leeft bij (oude) zorgmensen en hun familie, fijn om familie en vrienden te laten zien wat we samen allemaal doen en ook de positieve reacties te horen van mensen die nog nooit van ons gehoord hadden.


Vanuit de achterkant van één van de schuren speelde de medley band ‘Free Willy’ diverse rocknummers uit vervlogen tijden. De mensen achter Hersenletsel on Tour hadden veel aanloop bij hun tafels met informatie folders, ook Daad Auto aanpassingen stond met een compleet aangepaste auto op het terrein en de mensen van B4Bikes trokken ook diverse liefhebbers met hun ‘Harley Davidson-fietsen’. Onze klanten kregen ook volop de ruimte om te laten zien wat zij weer aan hobby’s hebben opgepakt na hun hersenbloeding of infarct. Evert de Beer liet zijn beeldhouwbeelden zien en Bert van Lente zijn prachtige schilderijen en beelden. Adelbert stond in de houtwerkplaats met zijn bijzondere houten vazen.


Om 16:15 uur volgende een toast-moment op 25 jaar! Na een emotionele toespraak droegen Willem en Jacquelien ‘figuurlijk’ met een rugzak USVA over aan Bert-Jan en Ellen. Een bijzonder moment omringd door familie, vrienden, klanten en betrokken mensen. Willem en Jacquelien blijven beiden nauw betrokken, maar geven geleidelijk de leiding door aan de jonge generatie, die vasthoudt aan de kracht en kwaliteit van alle producten en diensten van USVA.


Via deze weg willen wij iedereen (nogmaals) bedanken die ons al deze jaren het vertrouwen hebben gegeven. Wij willen iedereen bedanken, die op wat voor een manier dan ook geholpen heeft! En wat was het een bijzondere dag, deze USVAdag.!


Hierbij een aantal reacties en felicitaties van klanten:


‘Wat een bijzonder feest. Een bijzonder grote opkomst. Ik zal het in mijn herinnering bewaren, aldus Jan’.


Een mooi schrijven van Dhr. Oostra willen met jullie delen: ‘Bij deze wil ik iedereen die betrokken is bij USVA, feliciteren met dit jubileum. Een fantastisch bedrijf met vele betrokken medewerkers waar altijd een positieve sfeer hangt. USVA betekent erg veel voor mij. Ook denk ik terug aan de tijd dat ik een weg moest vinden in het omgaan met mijn dwarslaesie. USVA heeft hierin een belangrijk aandeel gehad. Tijdens de fietskampen heb ik mede door jullie begeleiding menig dipje overwonnen en van mij weer een stabieler mens gemaakt. Jullie wisten mij op een positieve (en pedagogische) manier te motiveren en sterker te maken. Zodanig zelfs dat ik op een gegeven moment zelf in staat was een dagdeel zonder ondersteuning te fietsen. Ook was het altijd hartstikke gezellig met een drankje en lekker eten. De driewiel ligfiets betekent veel voor mij, het geeft mij m’n mobiliteit, wat jullie ook goed beseffen. Dit blijkt vooral wanneer mijn fiets niet meer doet, wat hij moet doen. In overleg volgt er meestal een razendsnelle reparatie, zodat ik weer mobiel ben. Ook dank namens mijn vrouw want ik schijn een pesthumeur te hebben wanneer ik niet kan fietsen. Ik hoop nog lange tijd gebruik van jullie diensten te kunnen en mogen maken. Ik was van plan te komen maar moet er door omstandigheden (geen trieste) vanaf zie’. ….