uw mobiliteit onze zorg

USVA deed mee aan Trio Triathlon in Loo-Bathmen

Eén achtste (trio) triathlon..

Om tien over twaalf was het startsignaal voor de Trio triathlon in het zwembad Looermark te Loo-Bathmen.

Onze ‘haren’ werden droog gehouden door gekleurde badmutsen. Justin, Martijn en Wilco waren (bijna) klaar voor het eerste onderdeel. Justin ging snel van start, gevolgd door Martijn met flippers en Wilco hield zijn lichaam goed in balans met een drijver en zwom in een prachtig rustige borstcrawl zijn twintig banen. Het zwemmen ging voorspoedig, Justin keek af en toe om zich heen om te beoordelen of hij nog steeds de koppositie in het water had. En dat had hij zeker! Hij klom als eerste op de kant. Achter nagezeten door de badjuffrouw (wij waren vergeten onze badmutsen af te doen) konden wij het volgende team aantikken: Bram en Lobke. Gevolgd door Guus en Sander.
Gehuld in de fietsshirts van USVA begonnen hun aan 20 kilometer fietsen. Ondertussen kwamen ook Martijn en Wilco via het ondiepe zwembad op de kant. Martijn heeft ontspannen zijn twintig banen gezwommen. Onze complimenten, omdat koud buitenwater erbij zijn spieren voor zorgen dat deze minder soepel zijn. Gelukkig voor Martijn hadden we te maken met tropische temperaturen die dag! En natuurlijk heeft hij een goede zwemconditie!

Wilco maakte zich op voor de wissel, hij deed de 1/8 triathlon geheel zelfstandig. Zittend op een stoel naast zijn USVA Comfort fiets deed hij zijn fietskleding aan, helm en bril op. Goedlachs en gepaard met een grapje vertrok hij voor zijn fietsafstand. Ondertussen kwamen de eerste fietsers al terug op de wisselstrook. Keurig, zoals het hoort bij de triathlon, lopend met de fiets aan de hand op het grasveld. Nog niet beseffend dat we nog niet de juiste afstand hadden afgelegd gingen de lopers er al als een speer van door. Justin was degene, die de koppositie pakte. Arjen en Ellen volgend met moeite, want de eerste kilometer had Justin behoorlijk de gang erin. De organisatie had extra drinkposten en verkoelingsplekken gecreeerd, waar wij dankbaar gebruik van maakten. 
De laatste 1,5 kilometer begonnen we de afstand te voelen, wat steken in de buik zorgden ervoor dat we met z'n drieen het tempo wat lieten zakken en even over de 'waterdouche' gingen staan.
De laatste eindprint werd ingezet door Justin, vol trots en met armen in de lucht passeerde hij de finish boog.
Aangemoedigd door alle fans die die dag speciaal meegereist waren naar Loo-Bathmen. 

De fietsers hadden het afgelopen jaar meerdere malen met elkaar getraind; of tijdens een fietsvakantie van USVA of op de wekelijkse fietsmiddag van de zorgboerderij. Eén deelnemer wilde eigenlijk gaan hardlopen, maar door een blessure werd er besloten te gaan fietsen. Super, om alsnog mee te kunnen doen. 

Wilco was ondertussen aan zijn tweede 10 kilometer op USVA Comfort driewielligfiets begonnen. 
We wachten met spanning af voor zijn wissel naar de USVA Glider driewielligfiets, een lager en ander model dan de USVA Comfort fiets. Voor Wilco zou dit de eerste keer zijn om op deze aangepaste fiets.
(Vooraf geheel op zijn mogelijkheden aangepast.) 
Wilco zou later aangeven dat hij een hoge snelheid op deze voorziening kon behouden tijdens de gehele 'loopafstand'. Iets wat hem behoorlijk enthousiast maakt voor ook dit model. 


Het was een sportieve en bovenal gezellige USVA-dag bij het Looermark! 
En het is fijn dat het zwembad zo open staat om ook mensen met een beperking deel te laten nemen aan sportief evenement als een Triathlon. Er wordt meegedacht en gezocht naar mogelijkheden om iedereen mee te kunnen laten doen. Via deze weg nogmaals dank je wel!Wie deed welk onderdeel: 

Zwemmen:
Justin
Martijn
Wilco
(Ellen)

Fietsen
Bram en Lobke
Guus en Sander
Wilco

Hardlopen
Arjen
Justin en Ellen
Wilco (USVA Glider ligfiets)