uw mobiliteit onze zorg

Update voor deelnemers fietsactiviteiten 2020

Beste fietsvriend(inn)en van USVA,

 

We zitten in een onzekere tijd nu het corona-virus zich steeds verder uitbreid onder de Nederlandse bevolking.

Maandag 23 maart jl. heeft de overheid zich uitgesproken, dat alle bijeenkomsten, ook onder de 100 personen niet mogen doorgaan tot 1 juni 2020. Mede dankzij dit bericht, maar ook omdat wij vanuit USVA geen enkel gezondheidsrisico naar onze deelnemers willen creëren, hebben wij besloten om de volgende activiteiten niet door te laten gaan:

- Instapweekend van 1, 2 en 3 mei 2020;

- Bevrijdingsbrunch op 5 mei 2020;

- Invasiestranden van Normandië van 6 t/m 13 juni 2020 (nog niet definitief afgelast);

- 12 provinciën van 9 t/m 13 september 2020.

 

Om een andere reden, een positieve, kunnen wij de tocht van de 12 provinciën niet door laten gaan. Frank en Ellen verwachten namelijk in die periode hun eerste kindje. We kunnen niet genoeg vervangende begeleiders bijeen krijgen om deze reis in z’n geheel te verzorgen, daarom annuleren wij deze reis.

 

Omdat er zoveel reizen ‘’uitvallen’’ hebben wij besloten al deze reizen door te schuiven naar fietsseizoen 2021. Medio juli/augustus 2020 zullen wij de nieuwe data daarvoor bekend maken.

 

Hoe gaat het met de voorschot die jullie hebben betaald?

Wij willen jullie vragen om contact op te nemen met jullie reis- en annuleringsverzekering om te informeren of zij de schade dekken. We horen namelijk wisselende verhalen of de schade wel of niet wordt uitgekeerd, maar het is ook afhankelijk van het soort reis- en annuleringsverzekering die je hebt afgesloten.

 

Lees hieronder per fietsreis wat je kan aangeven. Wij zullen jullie allemaal bellen op maandag 30 maart en dinsdag 31 maart om te horen wat jullie verzekering heeft aangegeven. Naar aanleiding van deze reacties gaan wij inventariseren wat onze mogelijke compensatiemogelijkheden kunnen worden.

 

Voor het Instapweekend:

Geef bij de verzekering aan dat de reis niet door kan gaan door de maatregelen die onze overheid heeft genomen omtrent het Corona-virus.

 

Voor de bevrijdingsbrunch:

Hiervoor was geen voorschot verschuldigd, dus hiervoor hoef je niet naar je reis- en annuleringsverzekering te bellen.

 

Voor de invasiestranden in Normandië:

Geef aan dat de reis nog niet definitief afgelast is vanuit USVA (de reisorganisatie), maar dat de doorgang afhankelijk is van het beleid van de overheid in Frankrijk, maar ook in Nederland.

 

Voor de 12 provinciën:

Voor deze reis hoef je nog geen contact op te nemen met je reis- en annuleringsverzekering. Deze reis wordt vanuit ons geannuleerd, waarvoor wij jullie twee opties willen aanbieden:

- Optie 1: Wij storten het volledige voorschotbedrag aan je terug. Als je mee wilt in 2021 schrijf je je opnieuw in.

- Optie 2: Je kunt ervoor kiezen om het betaalde voorschotbedrag niet terug te laten storten, daarmee sta je automatisch ingeschreven voor deze tocht in 2021. Je kunt dan deelnemen aan de reis in 2021 tegen hetzelfde inschrijfgeld als voor 2020. Eventuele prijswijzigingen worden dan niet aan je doorberekend.

 

Wij vinden het oprecht verschrikkelijk spijtig, dat we jullie allemaal moeten teleurstellen. Ook wij hebben dit nog nooit eerder meegemaakt in alle jaren dat wij reizen organiseren. Maar voor ons staat de gezondheid van iedereen voorop. Wij hopen echter van harte dat iedereen gezond mag zijn en blijven.