uw mobiliteit onze zorg

Merida Dutch Cross Country

Update: woensdag 4 mei 2016

De facebook pagina '24 uur voor een goed doel'
Lees hier de verhalen van de passies van de mensen op de zorgboerderij van USVA.


De Merida Dutch Cross Country is een uniek mountainbike evenement. Een 24-uurs wedstrijd per mountainbike die start in Lauwersoog en eindigt in Vaals. Een vastgestelde route van maar liefst 440 kilometer, die over de lengte-as van Nederland gaat! 

Deze challenge wordt aangegaan door een (sport)vriendengroep uit de Gemeente Hellendoorn, bestaande uit dertien actieve mountainbikers. Dat ze gezamenlijk niet alleen sportief bezig zijn, blijkt uit hun enthousiaste inzet voor de Merida Dutch Cross Country, want daarin zijn ze tevens superactief met het uitzetten van uitdagende mountainbikeroutes. Dit is niet zomaar een mountainbike tocht, want als team 440 kilometer mountainbikend afleggen (80% van de route is onverhard en ook diverse heuvels worden bedwongen) is niet te volbrengen, als je niet intensief getraind hebt.

Als vriendengroep die gezamenlijk hun sportieve hobby uitoefenen, willen ze ook graag een bijdrage leveren aan hun medemens. Een mens, die om welke reden dan ook, niet zomaar kan deelnemen aan activiteiten en die door diverse omstandigheden daarin ‘beperkingen’ ondervindt. Via via kregen ze te horen dat USVA bestaat en sinds een aantal jaar actief is in de Gemeente Hellendoorn. Op dinsdag 5 april 2016 hebben Marinus en Marcel een bezoek gebracht aan USVA en hebben ze kennis gemaakt met de brede activiteiten die wij uitvoeren.

Onze activiteiten zijn allemaal met onderliggende gedachte gericht om mensen met beperkingen (wij praten altijd over mensen met mogelijkheden) deel te laten nemen in onze maatschappij, hetzij via een aangepaste voorziening, hetzij via een plek bij ons op de zorgboerderij, of via een deelname aan één van onze (fiets)activiteiten in binnen- en buitenland.

Wij voelen ons bijzonder vereerd dat een vriendengroep dit wil doen! Hartverwarmend!

Wij hebben samen met de mensen van de zorgboerderij gepraat over waar behoefte aan is en waar ook iedereen gebruik van zou kunnen gaan maken. De bijdrage gaat naar de aanschaf van een aangepaste computer, waar iedereen met zijn/haar uiteenlopende beperkingen mee kan leren, werken, oefenen, trainen, praten, etc.